Voedingshygiëne praktisch geïllustreerd - AP Hogeschool campus Hallen
Inhoud
Waarom is voedingshygiëne zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer je de voorzorgsmaatregelen omtrent hygiëne niet zo nauw neemt? Voedingsmiddelen kunnen tijdens het verwerkingsproces besmet raken met micro-organismen, wat aanleiding kan geven tot voedselbederf, voedselinfectie of zelfs voedselvergiftiging. Dit kan natuurlijk ernstige gevolgen hebben. Niet alleen de kennis van de richtlijnen inzake het voorkomen ervan is van groot belang, maar ook het bewust worden van de problematiek is absoluut noodzakelijk.
De leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken waarbij tijdens de bereiding van voedingsmiddelen de focus wordt gelegd op mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in het verwerkingsproces nemen ze stalen voor microbiologisch onderzoek en kan worden nagegaan in welke mate er besmetting is opgetreden. Er wordt vooral aandacht besteed aan het vermijden van deze vormen van besmetting.
Doelgroep:
Programma:
De workshops behelzen een volledige dag of twee halve dagen met een week ertussen.
09u00 – 15u30
Aantal deelnemers:
Maximum 15 deelnemers
Extra informatie:
(Koks)schort vereist
haarnetje, handschoenen, veiligheidsbril en laboschort worden voorzien)
Githa Maes
githa.maes@ap.be