Ga naar de inhoud
  • Nieuwsbrief
  • Contact
RTC Antwerpen
  • Opleidingsaanbod
    • Auto-/Fietstechnieken
    • Bouw-hout
    • Handel/Logistiek
    • Koeling en warmte
    • Mechanica-elektriciteit
    • Land- en tuinbouw
    • Personenzorg
    • Voeding
    • Wetenschappen (Chemie, Biotechnieken …)
    • 10 dagen VDAB
    • Uitleenmodules
    • Provincieoverschrijdende opleiding (POW)
    • Domeinoverschrijdend
  • Projecten
    • XR-actieplan
    • Bring Innovation To Life! 2025-2026
    • Innovatieve studiedagen 2024-2025 (bao en 1ste gr so)
    • InnoVET
    • StimulanZ
    • ESF: Slimme zorg
    • Meet The Expert
  • XR-actieplan
  • Duaal leren
    • Bijzonder duaal
    • Connectiedag
    • Infosessies DWESIS
  • Activiteitenkalender
  • Voor ondernemingen
    • Bedrijfsbezoek aanbieden
    • Duale leerplek aanbieden
    • Gastles geven
    • Infrastructuur delen
    • Opleidingen aanbieden
    • Stageplek aanbieden
    • XR-software delen
  • Vacatures
Zoeken op site

Expertisegebied Personenzorg

  • Aanbod Alimento
  • deSpiegeling – HIVSET
  • Lerarenplatform maatschappij en welzijn
  • TTT Innovatieve zorgmaterialen met bezoek aan Simulatielab De Spiegeling
  • Uitleenmodules personenzorg
    • Uitleenmodule GERT-pak
    • Uitleenmodule reanimatiepoppen & AED-trainers
    • Uitleenmodule babyreanimatiepoppen
  • Voedingshygiëne praktisch geïllustreerd (personenzorg) – AP Hogeschool campus Hallen
  • XR in personenzorg
Voedingshygiëne praktisch geïllustreerd (personenzorg) – AP Hogeschool campus Kronenburg Opleidingen

Voedingshygiëne praktisch geïllustreerd - AP Hogeschool campus Hallen

Inhoud 

Waarom is voedingshygiëne zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer je de voorzorgsmaatregelen omtrent hygiëne niet zo nauw neemt? Voedingsmiddelen kunnen tijdens het verwerkingsproces besmet raken met micro-organismen, wat aanleiding kan geven tot voedselbederf, voedselinfectie of zelfs voedselvergiftiging. Dit kan natuurlijk ernstige gevolgen hebben. Niet alleen de kennis van de richtlijnen inzake het voorkomen ervan is van groot belang, maar ook het bewust worden van de problematiek is absoluut noodzakelijk. 
De leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken waarbij tijdens de bereiding van voedingsmiddelen de focus wordt gelegd op mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in het verwerkingsproces nemen ze stalen voor microbiologisch onderzoek en kan worden nagegaan in welke mate er besmetting is opgetreden. Er wordt vooral aandacht besteed aan het vermijden van deze vormen van besmetting.

Doelgroep:

Meer info doelgroep klik hier 

Programma:

De workshops behelzen een volledige dag of twee halve dagen met een week ertussen. 

09u00 – 15u30

Aantal deelnemers:

Maximum 15 deelnemers

Extra informatie: 

  • (Koks)schort vereist,

  • haarnetje, handschoenen, veiligheidsbril en laboschort worden voorzien)

Contactpersoon opleidingverstrekker

Hertoghs Maarten

maarten.hertoghs@ap.be

Volzet!

Githa Maes

githa.maes@ap.be

RTC Antwerpen vzw - BEMT-gebouw - Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel - Tel.: 014 57 96 59
Thema door Colorlib Aangedreven door WordPress